Zooma kartböcker (och röka morötter?)

Från Facebooken…

Johan Lindwert:
”Fick idag frågan av en elev hur man zoomar i en kartbok! Nya tider, nya barn, nya förmågor! Google Earth rules!”

Fortsättning följde: ”Det värsta är att jag börjat fundera på varför jag överhuvudtaget utsätter eleverna för en kartbok när jag vet att de förmodligen aldrig kommer att använda någon annat än av nostalgiska skäl. Suck! Eller så gör jag det för att de inte skall riskera att bli idiotförklarade av folk som inte fattat att kartbokskunskap enbart fyller ett förlegat kunskapsbehov.  Själv tvingades jag hålla i kulspetspennan på ett ”lutande” men för mig onaturligt sätt när jag gick i småskolan. Lutande pennföring var viktigt när vi skrev med reservoarpennor! Suck igen! Nu blev det svårt! Vågar jag skippa kartböckerna??? Njaaae, FEGIS!”

Och vad har Johan lärt sig av detta… Jo, att man inte ofredat kan skriva i facebook med mig som vän…

Kopiera. Klistra in.

ge

Det värsta är att jag börjat fundera på varför jag överhuvudtaget utsätter eleverna för en kartbok när jag vet att de förmodligen aldrig kommer att använda någon annat än av nostalgiska skäl. Suck! Eller så gör jag det för att de inte skall riskera att bli idiotförklarade av folk som inte fattat att kartbokskunskap enbart fyller ett förlegat kunskapsbehov.  Själv tvingades jag hålla i kulspetspennan på ett "lutande" men för mig onaturtligt sätt när jag gick i småskolan. Lutande pennföring var viktigt när vi skrev med reservoarpennor! Suck igen! Nu blev det svårt! Vågar jag skippa kartböckerna??? Njaaae, FEGIS!
1 svara
  1. kicki
    kicki says:

    Kartbok är ungefär lika klokt som att bebisars leksakstelefoner envisas vara sådana med snurrskiva (att slå tel nummer med)…

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *